7478 AET - Webslider - NL.jpg

Alltech Euro Tour 2018


Ga ook mee met een internationale groep van 130 veehouders op een reis door Europa!
Bezoek binnen 4 dagen diverse melkveebedrijven in 4 landen!

 

De reis geeft u een unieke kans om melkveebedrijven te bezoeken in
Italië, Frankrijk, België en Ierland.

U krijgt de kans om deze melkveehouders te ontmoeten en hen alles te vragen over hun bedrijfssysteem en te leren over hun ervaringen in de huidige melkveehouderij. 

Door een paar dagen met andere veehouders uit verschillende landen te reizen, krijgt u een uitgelezen kans om met elkaar in gesprek te gaan over elkaars ideeën, ieders manier van veehouden en om te zien en te ervaren hoe de veehouders die bezocht worden hun bedrijf runnen.

Deze reis biedt u de unieke kans om andere gelijkgestemden te ontmoeten, met hen te discussiëren over en om ideeën op te doen over de mogelijkheden en kansen in de huidige melkveehouderij.

 Uiteraard is er gedurende de reis ook de gelegenheid om te relaxen en om te genieten van culturele activiteiten en de prachtige omgevingen in Italië - Frankrijk - België - Ierland - de 4 landen die bezocht gaan worden!

Slide1.jpg
   

Agenda* Alltech Euro Tour 2018

Maandag 26 november 2018 - ITALIE
12:30PM Alle deelnemers ontmoeten elkaar in Bologna, Italië voor een Welkom receptie (aankomst op Bologna airport voor 11.30u)
PM: Bezoek aan een melkveebedrijf in de regio Bologna
PM: Sightseeing en diner in Bologna

 

Dinsdag 27 november 2018 - ITALIE & FRANKRIJK
AM: Bezoek aan melkveebedrijven in de regio Bologna
PM: Lunch en vlucht naar Vatry, Frankrijk
PM: Rondleiding en wijnproeverij bij een wijngaard, aansluitend diner in Reims, Frankrijk
PM:
Check-in bij hotel in Chalons-en-Champagne

 

Woensdag 28 november 2018 - FRANKRIJK
AM: Bezoek aan 2 melkveebedrijven in Saint Dizier, Frankrijk
PM:
Lunch en sightseeing
PM:
Transfer per touringcar naar hotel in Sedan, Frankrijk
PM:
Diner bij Hotel Le Chateau Fort; een zeer fraai middeleeuws kasteel in Sedan.

 

Donderdag 29 november 2018 - FRANKRIJK & BELGIE & IERLAND
AM: Bezoek aan 2 melkveebedrijven in het zuiden van België
PM: Lunch en vlucht naar Dublin, Ierland
PM:
Bezoek aan Pearse Lyons Distilleerderij (whisky) in Dublin
PM:
Diner in Dublin
PM:
Check-in bij hotel Dunboyne Castle in Dunboyne, Co. Meath

 

Vrijdag 30 november 2018 - IERLAND
AM: Bezoek aan Melkveebedrijf in Co. Meath
AM: Bezoek aan het Alltech European Bioscience Centre in Dunboyne, Ierland
PM:
Lunch 
PM:
Afsluitende presentaties en receptive tot 15.00u
PM:
EINDE Alltech Euro Tour 2018. Alle deelnemers vertrekken na 15.00u.
Transfer naar Dublin Airport wordt geregeld voor betreffende deelnemers.

*Deze agenda is onder voorbehoud en zal regelmatig geüpdatet worden naar de laatste stand van zaken.  


Enkele bedrijven die bezocht gaan worden tijdens de Alltech Euro Tour 2018

Farms

Melkveebedrijf in ITALIE: Gelegen in Modena, in het hart van de beroemde regio Parmiggiano-Reggiano. Dit melkveebedrijf melkt momenteel 1.100 Montbeliarde X Zweeds Roodbont koeien met een gemiddelde melkproductie van 9.500 kg melk per koe per lactatie. Dit melkveebedrijf maakt gebruik van de nieuwste technologieën voor betere prestaties van de veestapel, zoals ideale lichtcondities om goede tochtigheid op te wekken en daarmee de drachtigheidspercentages te verbeteren plus een indoor ventilatiesysteem op basis van temperatuur en luchtvochtigheids-meting (THI) om een maximaal comfort voor de koe te garanderen tijdens warme periodes die in deze regio veel voorkomen.

Melkveebedrijf in FRANKRIJK: Dit zeer indrukwekkende melkveebedrijf, gelegen in het Brie De Meaux-gebied in het oosten van Frankrijk, is in de afgelopen 10 jaar aanzienlijk uitgebreid en heeft in die tijd de melkproductie verdrievoudigd. Het bedrijf melkt momenteel 230 melkkoeien, met een gemiddelde melkproductie van 10.000 liter/koe/lactatie. De totale productiecapaciteit is 2,3 miljoen liter melk per jaar. Het bedrijf heeft 485 ha land en is onderverdeeld in 230 ha graan (tarwe, gerst en koolzaad), 100 ha maïsland, 50 ha luzerne en de rest is grasland. Er zijn specifieke voorschriften van toepassing voor de landbouw in het Brie De Meaux-gebied. Ureum is bijvoorbeeld niet toegestaan in de voeding, het gebruik van lokale voederbieten wordt aanbevolen, dieren moeten ten minste 4 kg droge stof (DS) in hun voeding hebben en 85% van de voeding moet bestaan uit lokaal voer. Ook zijn er een aantal regels met betrekking tot de kwaliteit van melk en de microbiologische kwaliteit hiervan, wat een gedetailleerd management van de veestapel vereist van de veehouder.

Melkveehouderij in FRANKRIJK:  

Dit bedrijf is een familiebedrijf in Ceffonds, in het oosten van Frankrijk met 80 melkkoeien en 30 Charolais-zoogkoeien. De melkveestapel realiseert een gemiddelde melkproductie van 9.500 liter / koe / lactatie en heeft een totale productiecapaciteit van 780.000 liter per jaar. Het bedrijf heeft 250 ha grond, bestaande uit 180 ha granen zoals tarwe, gerst en koolzaad, 30 ha maïs en 40 ha gras. Na een snelle uitbreiding van het bedrijf zijn enkele management doelstellingen voor de bedrijfsvoering vastgesteld door de eigenaren:

  • Optimalisatie van ieder aspect van de melkproductie met een focus op de gehalten in de melk en de productie zelf (In het verleden was het fokdoel vooral gericht op het exterieur van de veestapel en minder op de productie)
  • Een veilige en solide werkomgeving creëren voor hun zoon, voordat hij het bedrijf gaat overnemen.

Meer mechanisatie en comfort op het melkveebedrijf implementeren om de arbeidsefficiëntie en het dierenwelzijn te verbeteren (melkrobots, mestschuiven, mechanische ventilatie, matten in de ligboxen)

AET18 - 2nd Image 3x 2018 farms

Melkveehouderij in BELGIE: Gelegen in Franchimont, melkt dit bedrijf momenteel 145 koeien met een gemiddelde melkproductie van 11.680 liter/koe/lactatie. Voor een melkveebedrijf met zo'n hoge productie is een TKT van 378 dagen bijzonder indrukwekkend. Een van de belangrijkste troeven van dit bedrijf is genetica en een sterke focus op het produceren van kwaliteitsfoerage. Het grassilage heeft bijv. een UFL (energie)-waarde van + 0.9UF (hoger dan gemiddeld) en 20% ruw eiwit (RE).

Melkveebedrijf in IERLAND: Dit melkveebedrijf ligt in Co. Meath en melkt 800 koeien met een gemiddelde melkproductie van 7.000 liter per koe per lactatie. Het bedrijf heeft 600 ha land, hiervan wordt bijna de helft verhuurd. Net als bij de meeste Ierse veebedrijven, hanteert dit bedrijf ook een low-input 100% grassysteem, waarbij ze ten volle profiteren van Iers gras van hoge kwaliteit. De veestapel kent 2 afkalfperiodes: 9 weken in de herfst en 10 weken in de lente. Zij doen dit om het hele jaar door melk te leveren aan de afnemer, opmerkelijk gezien 90% van de Ierse melkveebedrijven hun enigste afkalfperiode in het voorjaar hebben om maximaal gebruik te kunnen maken van de grasvoorraden. Dit melkveebedrijf heeft de laatste jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt, waarbij extra grond is gehuurd en nieuwe loodsen zijn gebouwd.


SIGHTSEEING TIJDENS ALLTECH EURO TOUR 2018

AET landing page - sights

De Alltech Euro Tour is inclusief sightseeing bij iedere stop!
Gestart wordt met een bezoek aan de historische stad Bologna in Italië, een rondleiding bij een wijngaard incl. proeverij in Reims, Frankrijk. Een diner bij Hôtel Le Château Fort; een middeleeuws kasteel in Sedan, Frankrijk en een bezoek aan de Pearse Lyons whisky distilleerderij in Dublin, Ierland.

#AlltechEuroTour


 

AET landing page - 3 images.png

Alltech Euro Tour 2018

Mis deze unieke reis niet!
Reserveer uw plaats vandaag nog!

Heeft u interesse om me te gaan met de Alltech Euro Tour 2018, of wilt u eerst meer informatie?

Neem dan contact met ons op!
Stuur een email naar Alltechnl@alltech.com of bel +31 (0)88 234 2295 

 

Er is slechts plaats voor 150 deelnemers. 

Reserveer dus snel uw plaats om zeker te zijn van uw deelname aan de Alltech Euro Tour 2018 !

 

De reiskosten* bedragen €1.300,- per person

*De reiskosten zijn inclusief vluchten en transport, aangeboden maaltijden en hotelovernachtingen (gebaseerd op een 2-persoonskamer) tijdens de tour. Uw heenreis naar het startpunt en de terugreis vanuit Ierland naar huis, upgrade naar een 1-persoonskamer, het inchecken van bagage, uw (reis-)verzekeringen en persoonlijke uitgaven zijn niet bij de reissom inbegrepen.

Bekijk hier de highlights van de Alltech Euro Tour 2017

Duitsland - Nederland - Frankrijk - Ierland 

 

Alltech Euro Tour 2018

26 - 30 november 2018

ITALIE - FRANKRIJK - BELGIE - IERLAND

#AlltechEuroTour

Ja! Ik heb interesse in de Alltech Euro Tour 2018