Alltech logo_167_K

 

ORGANISKE MIKROMINERALER
OG LEVENDE GÆR

Udnyt potentialet i din besætning med Alltechs organiske mineraler, der kan inkluderes i markant lavere niveauer, mens dyrenes præstation forbedres.

 

 

call
Skal vi hjælpe dig?
Fo Isobelle

 

Alltechs Mineral Management: Sel-Plex® og Bioplex® kombineret med Yea-Sacc®

Denmark - TRT

 

 

Mineraler: Kvalitet over kvantitet

I gamle dage gik køerne på marken, her optog de deres mineraler gennem det, de spiste. Siden da er landbruget blevet mere effektivt og mere krævende. Køerne yder mere og har derfor også et større mineralbehov. Derfor begyndte man at tildele uorganiske mineraler til foderet for at dække denne mangel på mineraler, men uorganiske mineraler optages ikke ligeså godt og skal gives derfor i større doser, hvilket også forårsager mere spild.
I de tidlige 1990’erne begyndte man at se forskningsresultater indenfor mineralernæring, som viste, at organiske mikromineraler har en højere bio-tilgængelighed, og man begyndte derfor at tilføje organiske mineraler på toppen af de 100% uorganiske mineraler (Topdressing). Dog blev dette bare en merudgift for landmanden, da man ikke reformulerede den eksisterende pakke. Da man så de positive resultater fra de organiske, gik man mere og mere over til en delvis erstatning; 50% organiske og 50% uorganiske mikromineraler, hvilket gav Alltech lyst til at gå endnu videre for at se, om der overhovedet er behov for de uorganiske mineraler. Det er der ikke.
Det er derfor vi i dag bruger 'Total Replacement Technology' (TRT™) konceptet, hvilket betyder, at vi udskifter alle uorganiske mikromineraler med organiske, og på grund af den høje bio-tilgængelighed. Vi gør dette med markant lavere doseringer, hvilket betyder mindre spild, og der kan stadig opnås forbedringer i sundhed og produktivitet. Få mere for mindre!

Capture-16

 

Intet er overladt til tilfældighederne

Alltechs Mineral Management program fokuserer på at fodre med organiske mikromineraler der bliver optaget, lagret og udnyttet bedre af dyret.
Studier viser, at mikromineraler i form af Bioplex® og Sel-Plex®, kan inkluderes i markant lavere niveauer og stadig øge dyrets ydelse.
Denne metode kaldes Alltechs Total Replacement Technology (TRT™)

mineral ko

 

En stabil vom er bedre for

koen, miljøet og din profit

Alle malkekøer oplever sving i vommens pH i løbet af dagen. Ved at adressere de pH udsving, der forekommer i vommen ved fodring, kan en mælkeproducent øge mælkeydelsen uden at gå på kompromis med dyrets helbred og velvære. Yea-Sacc®, Alltechs levende gærkultur, fremmer stabilitet i vommen. Den hjælper køerne med at undgå store pH udsving i vommen, som ellers kunne have en negativ effekt på fiberfordøjelsen og foderindtaget.
Kort sagt: Koen udnytter foderet bedre og udskiller derfor mindre.

milk

Mere Mælk
+1,6L mere mælk pr. ko/dag.
Med samme mængde foder

cloud

Mindre CO2æ /kg mælk
Hjælper til reduktion af
metan- og kvælstofudledning

research

38 års erfaring
Markedets mest veldokumenterede
gærkultur


Carbon Trust certificeret: Yea-Sacc

Carbon Trust har godkendt Alltechs brand, Yea-Sacc®, for at reducere udslip af metangasser og udskillelse af kvælstof fra kvæg. Yea-Sacc® er den eneste gærkultur udviklet til drøvtyggere, der har opnået at blive certificeret af Carbon Trust. Carbon Trust er et globalt firma, der yder uafhængig rådgivning til firmaer, offentlige myndigheder og institutioner omkring nedsættelse af CO2-udledning, og som på basis af materiale fra offentlige undersøgelser og foderforsøg har demonstreret virkningen af Yea-Sacc® til drøvtyggere. Carbon Trusts resultater om Yea-Sacc® har vist, at en reducering af udledninger ikke behøver at være på bekostning af en højere ydeevne hos dyrene; Yea-Sacc® har forbedret mælkeydelse, mælkefedt og proteinindhold samt kvælstofoptagelse ved hjælp af forbedrede vombakterier.

 


Organiske mikromineraler og levende gær

Sel-Plex® er baseret på mere end 27 års forskning og var den første EU godkendte organiske selen. Bioplex® mineraler er unikke, da de er beskyttet af aminosyrer og peptider, der gør, at mineralet kommer sikkert gennem tarmen og optages derved bedre af dyret. Sel-Plex® og Bioplex® optages langt bedre end uorganiske mineraler og kan derfor inkluderes i et markant lavere niveau end de uorganiske og dermed sikre et lavere spild.

SEL-PLEX®

Sel-Plex® er Alltechs organiske form af selengær, fremstillet til at efterligne naturens eget selen. Organisk selen absorberes, lagres og udnyttes bedre af dyret end uorganisk selen.

SEL-PLEX® støtter:
• Reproduktionen
• Opretholdelse et sundt immunforsvar
• God mælkekvalitet (lavere celletal)

 

Mere om SEL-PLEX

BIOPLEX®

Med mere end 21 års forskning, er Bioplex® mikromineraler i stand
til at opfylde de høje
næringsstofbehov for hurtig vækst, maksimal reproduktionsevne og sundhed, som kræves i det moderne landbrug.
BIOPLEX® findes i form af: Zink, Kobber og Mangan

BIOPLEX® støtter:
• Opretholdelse af et sundt immunforsvar
• Stabil pH gennem koens fordøjelsessystem
• Høj optagelighed - reducerer mineraludledning / klimavenlig

Mere om BIOPLEX

Yea-Sacc®

Yea-Sacc® er en levende gærkultur, der fremmer de
bakterier, der er ansvarlige for både fiberfordøjelsen og
fjernelse af syre i vommen. Det stabiliserer vommen,
samt giver fordøjelsesbakterierne optimale forhold, så de
bedre kan nedbryde den fiberrige kost.

YEA-SACC®:
• Forbedrer fordøjelighed
• Stabiliserer vommiljø
• Reducerer pH udsving i vommen
• Reducerer tid over døgnet, hvor vommens pH er under 6
• 1,6 liter mere mælk/døgn/ko
• Højere effektivitet
• Går ikke på kompromis ift. fertilitet

Mere om YEA-SACC

Vi er altid klar til at hjælpe

 

Anders Wanstrup

Anders Wanstrup

Salgskonsulent, kvæg

+45 40 84 30 06

awanstrup@alltech.com

Carsten Houmann

Carsten Houmann

Nutritionist, kvæg

+45 24 46 12 54 Carsten.Houmann@alltech.com

 
KONTAKT